Shenzhen Yaorong Technology co, LTD

Kvalitetan proizvod, profesionalnu uslugu, biti jezgra dobavljač u laserski industrije!

Dom > Vijesti > Sadržaj
Istraživanje DOE-a pokazuje da LED ulice mogu smanjiti sjaj svetlosti u odnosu na HID
- Jun 30, 2017 -

LED parking lot light application 02.jpg

Novi istraživački odjel Ministarstva za energetiku Sjedinjenih Američkih Država proučavao je uticaj LED konverzije ulične svetlosti iz starijih izvora, poput natrijuma visokog pritiska u SAD, a računarski modeli pokazuju neto smanjenje nebeskog sjaja i za bliske i dalekosežne posmatrače.

Ulična svetla zasnovana na LED-u i dalje ostaje kontroverzna tema širom planete, sa jedino univerzalno prihvaćeno uvjerenje o SSL-u, s obzirom da LED-retrofit može uštedjeti energiju. Jedna od pritužbi na spoljno osvjetljenje je da proizvodi povećavaju sjaj neba, posebno sa plavom svjetlošću kratke talasne duljine, koja je vizuelno neprijatna za ljude i problematična za naučnike poput astronoma. Ali, novi istraživački projekat US Department of Energy (DOE), "Istraga o utjecaju LED ulične rasvjete na sjaj neba", u velikoj mjeri osporava zabrinutost zbog nebeskih sjaja koje se posebno mogu pripisati uličnim svjetlima, iako ukupno povećanje urbane rasvjete uopšte može Biti nova priča.

Prije iskopavanja u ovu priču, možda ćete želeti neku pozadinu teme neba. Imali smo odličnu karakteristiku dve godine unazad koju je napisao naučnik i preduzetnik Ian Ešdaun. Ešdaun je otkrio kompjuterske modele i teorije koje predviđaju nebesni sjaj i opću nauku iza ovog problema. Štaviše, novi izveštaj DOE kreditira Ashdown-a, između ostalog, radi doprinosa novom istraživanju.

Važno je napomenuti da je istraživanje DOE, iako široko u smislu različitih uslova koje je proučavalo, bilo usko područje. Fokusirana je na LED i zastarela ulična svetla koja se obično instaliraju širom SAD-a. Na primjer, nije razmišljao o tome šta bi se moglo postići s novim svetiljkom natrijuma visokog pritiska (HPS) sa poboljšanim optičkim dizajnom namijenjenim uklanjanju uplata. Isto tako, studija se fokusirala na tipične LED svetiljke koje su instalirane umesto HPS ili drugih HID instalacija trenutno, a ne na nekoj novoj arhitekturi SSL svetiljki. Takođe zapamtite da je studija stvarno fokusirana samo na uličnu rasvjetu sa prihvaćenim računovodstvom za refleksiju na površinama na nivou ulica. Ali nije razmišljao o zgradama koje bi mogle uzrokovati dodatnu potrošnju putem refleksije ili drugih izvora ulaska, kao što je izlivanje u zatvorenom, često je prisutno u urbanim područjima.

Projekt DOE se u velikoj mjeri oslanjao na model SkyGlow Simulator koji se široko koristi u astronomskoj zajednici, a to je razvio Miroslav Kočifaj iz Slovačke akademije nauka. Rad se oslanjao na približno 200.000 kompjuterskih radova koji su generisali rezultate. Metodologija je bila usredsređena na skupove testova koji su vrednovali jednu varijablu, dok su ostale karakteristike bile konstantne. Modeliranje je pretpostavilo refleksivnost od 15% - vrijednost koja se obično koristi u atmosferskom modeliranju. Razmatrane su četiri nivoa uplata i dva nivoa izlaza lumena. Možda je najznačajnija varijabla spektralna distribucija električne energije (SPD) u kojoj su procijenjeni deset SPD-a od tipičnih uličnih rasvjetnih proizvoda.

Model vraća utjecaj sjaja na horizontalnu ravninu posmatrača u smislu difuznog zračenja ili skotopnog luksa (lx). I DOE je izveštavao o rezultatima neizgrađene zračne snage i svetlucavog nebeskog sjaja. Prijavljeni su uslovi za blizu posmatrača koji se nalaze na ivici tipičnog grada zajedno sa onima iz dalekog posmatrača udaljenog 40 km od centra grada.

Rezultati popunjavaju stranice u izvještaju kako možete očekivati, ali ovdje je rezime. U neponovljenom slučaju, LED ulična svetla smanjuju sjaj svetlosti kod bliskih i daljih posmatrača u odnosu na sve stare proizvode. U neujednačenim testovima, rezultati zavise od specifičnih izvora koji su testirani. LED dioda proizvodi čak 20% legure i čak 160%. Kada je izmerena na 40 km, karakteristike ulaska LED proizvoda, sa uplightom skraćene optikom koje usmeravaju zrak na dole, smanjuju doprinos uličnih svetla do sjajnog sjaja za 95%.

DOE je primetila da industrija može bolje napredovati. Na primer, specifikatori mogu izabrati LED ulična svetla sa SPDs koji imaju manje energije kratke talasne dužine. I zapamtite da SPD i CCT nisu ekvivalentne metrike. Kao što smo rekli, došlo je do izražaja javnog mišljenja, pa čak i preporuke Američkog medicinskog udruženja (AMA), da se CCT ograniči na 3000K ili toplije. U izveštaju DOE navodi se da niži CCT ne daje uvek poželjan SPD, a dobre prakse dizajniranja rasvete koje smanjuju broj instaliranih instalacija zajedno sa autonomnim zatamnjivanjem mogu biti daleko vrednije od granica CCT-a u smanjenju sjaja neba i osiguravanja zdrave osvetljenosti Ljudi.